Verduurzamen Nederland

Nederland staat de komende jaren voor een grote opgave om onze klimaatdoelen uit het Klimaatakkoord (van 2019) te halen. Dat er veel mankracht nodig is om Nederland duurzamer te maken, was al duidelijk. Maar dat er voornamelijk technische krachten nodig zijn om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen, was nog niet eerder onderzocht!


Om de uitstoot van CO2 tegen te gaan, moeten de ruim zeven miljoen bestaande huizen en de één miljoen gebouwen in Nederland beter geïsoleerd worden, af van het koken en stoken op aardgas én op duurzame energie- en warmtebronnen aangesloten worden. Dat is een aardige klus, maar positief voor de technische branche!

Want mochten wij deze doelen willen behalen, dan zijn er onder andere Elektriciens, Zonnepanelen- en Isolatiemonteurs en Installateurs voor gas en water nodig. Daarnaast liggen er kansen in vakgebieden waar je misschien niet direct aan denkt bij verduurzaming. Denk hierbij aan Calculatoren, Grondwerkers, Timmerlieden en Loodgieters. Veel technische werkzaamheden zullen overigens ook door andere beroepen kunnen worden gedaan. Zo zouden Elektriciens kunnen zorgen voor het aansluiten van zonnepanelen op de meterkast, Timmerlieden kunnen eventueel isoleren en Installateurs kunnen warmtepompen plaatsen.

Helaas is er momenteel, ook los van het werken aan onze klimaatdoelen, al een groot tekort aan technische medewerkers. Toch zijn deze hard nodig! Dus ben jij die handige vakman die wij zoeken? En wil je ook je steentje bijdragen? Ga dan snel naar onze vacatures om te kijken of er iets voor jou bij zit of neem direct contact op met één van onze Consultants.

Bron: UWV, 2022

Ik wil me aanmelden!